Електромагнітні контактори от https://amperok.com.ua/nyzkovoltna-produkc%D1%96ja/puskachi_kontaktory_ta_dopomizhne_obladnannja/puskachi%20ta_kontaktory/kontaktory_asko/ являють собою електричні пристосування для частого перемикання електричних мереж живлення зі струмом, без перевищення порога перевантаження. Закриття, розкриття і нетривалий з’єднання контактів здійснюється електромагнітним приводом.

Проектування електромагнітних контакторів

Основні контакти здійснюють з’єднання і розкриття електросилової мережі. Вони повинні бути розраховані на тривалий Номінальний струм і на велику кількість підключень і відключень на більшій частоті. Контактне положення вважають звичайним, якщо котушка приладу і великі засувки відпускаються. Ключові контакти можуть бути виконані у вигляді моста. Важільні ж контакти мають на увазі поворотну рухому систему, бруківку — прямолінійну.

Дугові камери пристосування безперервного струму створені за принципом електричного дугового гасіння, поперечного поля в камерах з пайовими прорізами. Магнітне поле в змісті більшості структур викликається методичної дугового котушкою.

Система припинення дуги гарантує ослаблення електричної дуги, з’являється при відкритті ключових контактів. Способи демпфірування арки і установка систем перетину дуг формуються за типом струму ланцюга і робочого режиму контактора.

Електромагнітна частина пристосування гарантує управління ним на дистанції в такому випадку підключення і відключення. Структура системи визначається видом потоку і схемою управління і його кінематичної схемою.

Електромагнітна частина складається з таких деталей:

  • сердечник:
  • якоря;
  • котушка;
  • кріплення.

Електромагнітну систему контактора можна обчислити, щоб включити арматуру і зберегти її в замкнутому стані або тільки для підключення арматури, утримуючи її в замкнутому стані. Виключення контактора здійснюється після знеструмлення котушок під дією пружин розкриття або своєї ваги системи, але частіше пружини.

Допоміжні контакти роблять перемикання в ланцюзі управління і в ланцюзі блокування. Вони розраховані на тривимірний струм, опорний не більше 20 А, а поточне значення — не більше 5 а.контакти подаються як при закритті, так і при розриві в більшості випадків.

Контактори змінного струму виробляються з дуговими камерами з мережі. Електричні схеми, що складаються з багатофункціональних провідних компонентів (котушок управління, ключових і додаткових контактів), в основній масі випадків мають звичайну форму і відрізняються тільки числом і видом контактів і котушок.