Оборудование

Особливості вибору і покупки кондиціонерів для дому

Сьогодні випускається безліч різних типів кондиціонерів-Настінні, вбудовані в підвісні стелі, підлогові. Вікна і мобілі підходять для будь-якого приміщення.

Типи кондиціонерів

Кліматичне обладнання для дому та офісу від https://euroklimat.lviv.ua/3-kondicioneri різниться за конструктивними особливостями і способам установки.

Тип кондиціонера:

  • Вікно являє собою цілісний блок і влаштовано у віконному отворі. Вони являють собою цільну конструкцію, в яку вбудовані всі необхідні системи – фільтр, конденсатор, випарник, компресор, блок управління і т.д. переваги: низька ціна, простота монтажу. Недоліки: галаслива робота і низький ККД.
  • Мобільний підлоговий кондиціонер, призначений для установки біля вікна з виходом гофрованих каналів назовні приміщення. Основна перевага такого пристрою-мобільність. Кондиціонер можна легко розібрати і перевстановити в іншій кімнаті або перевезти влітку на дачу. Недоліки: гучний шум, мала потужність, ручне видалення конденсату.
  • Спліт-система-дві частини кондиціонера, встановлені всередині і зовні будинку. Найпопулярніші пристрої відрізняються низьким рівнем шуму, високою продуктивністю і корисними функціями. Головний недолік-висока вартість обладнання в порівнянні з іншими видами кліматичних систем. Такі моделі діляться на кілька видів за способом установки.

Види спліт-систем:

Настінний-встановлюється на вертикальній площині;
Касетний-встановлюється на натяжна стеля;
Мобіль-самостійний пристрій, що встановлюється в будь-якій зоні житлового приміщення.

Для домашнього використання найбільш популярні настінні моделі.

Важливі функції і режими

Основна функція кондиціонера-охолодження. У сучасних спліт-системах можуть бути й інші корисні опції, що розширюють функціональність агрегату.

Додаткові можливості і режими для спліт-систем:

Опалення приміщень-в міжсезоння рекомендується використовувати як надбудову, а не як основний агрегат для обігріву житлових приміщень;
Зволоження-підходить для районів з дуже сухим кліматом;
Осушення повітря — ця опція стане в нагоді людям, які проживають в районах з вологим кліматом;
Вентиляція-забезпечення рівномірного розподілу повітряних потоків в приміщенні;
Очищає повітря, видаляє пил і неприємні запахи;
Іонізація повітря-насичення кисню аероіонами для поліпшення самопочуття і імунітету;
Режим насичення киснем, що включає подачу свіжого повітря з вулиці і видалення кисню з приміщень з підвищеною концентрацією СО2.